Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

  • Dette er en afholdt begivenhed.

FRØPOPUP i Tinglev

marts 3 @ 10:00 - 12:00

| Gratis

Velkommen til frøbytte på Deutsche Bücherei Tingleff

Lørdag d. 3. marts kl. 10 – 12

Mette Petersen fra Broager vil fortæller om foreningen ”Frøsamlerne” og om gamle sorter. Kathrin Reckling-Freitag kommer og præsenterer den tyske forening ”VEN” (Verein zur Erhaltung der Nutzpflanzenvielfalt), som svarer til Frøsamlerne. Der vil være mulighed for at bladre i udvalgte havebøger og magaziner over en kop kaffe og få sig en hyggelig havesnak.

Det hele foregår på dansk og tysk, alle er velkomne.


En Frøpopup er et frøbyttemarked, hvor alle kan bytte eller få frø til egen dyrkning. Har du samlet frø fra din have kan du dele det til nye spændende grøntsagssorter og blomster på et frøbyttemarked. 


 

Hvorfor frø bytte pop-up?
Skal vi sikre diversiteten i vores kultiverede planter, er det vigtigt at vi holder så mange forskellige sorter i live. Det gør vi allerbedst ved allesammen at samle frø fra vores haver og bytte de gode og sunde frø med hinanden. Så kan vi få dem spredt og mangfoldiggjort.
En frø pop-up er også det allerbedste sted for alle os der syntes at frø og planter er noget af det mest fantastiske.
Men en frø pop-up er også det allerbedste sted for dig der aldrig har haft have, eller er usikker på hele fænomenet, men som har lyst og mod på at prøve det af. For der er en masse søde frø og plante nørder som vil elske at hjælpe dig på vej.

Hvem står bag?
FRØ POPUP er båret frem af Landsforeningen Praktisk Økologi og Foreningen Frøsamlerne. Sammen vil foreningerne bevare og fremme Danmarks truede spiselige mangfoldighed, sorter af grøntsager som er vores alles plantearv. Til gavn for miljø og de kommende generationers fødevaremæssige muligheder er foreningerne stærkt fokuseret på at indsamle, dyrke og dele frø og planter, som ellers vil gå tabt.

FRØ POPUP kampagnens langsigtede formål er at få så mange som muligt involveret i at dyrke spiselige afgrøder af sjældne sorter og at skabe debat om frøpolitik.
Gennem frøbytte, foredrag og praktiske workshops håber vi at møde og inspirere så mange som muligt til dyrkning af gamle glemte køkkenhaveurter, at opdage nye spiselige afgrøder og at gøre vores fælles dagsorden mere synlig.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Sted

Deutsche Bücherei Tingleff
Hovedgaden 100, Tinglev/Tingleff, 6360 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
www.buecherei.dk