FRØ POPUP 2017

 

 

Så er det snart tid til FRØ POPUP igen! Vinteren bliver kortere og kortere jo mere man dyrker frø – de skal høstes og renses og pakkes, og på den måde er der havesysler til det meste af den mørke tid. Og heldigvis for det, vi glæder os til at tage imod jer igen i det nye år 2017.

Frøbytte for 3. gang i DK
Det er tredje gang der afholdes Frøpopup i Danmark. Nok er traditionen for at bytte frø gammel, men det at bytte frø har været glemt i næsten 50 år – og nu er der mange mange der igen synes det er en ekstra fornøjelse at dele overskud fra haven. På en Frø popup deles dyrkningsviden, frø, stiklinger, stauder, løg og gode historier.
Så, vi glæder os rigtig meget til at tage imod alle frø-bytte-lystne gæster, foreløbigt er der planlagt Frøpopupper flere steder i Danmark og der kommer løbende flere til: Se dem i kalenderen (menuen)

Frø Popup er også på Facebook

Frøbytte i verden
Vi vil i år 2017 gøre meget ud af at formidle omkring frøbyttemarkeder i verden.

Med Frøpopup 2015 fik vi med Frøpop ændret den nationale frølovgivning = det blev lovligt at bytte frø
Med Frøopopup 2016 gjorde vi opmærksom på tab af den spiselige mangfoldighed,
(- altså at vi grundlæggende ikke bevarer vore have- og landbrugssorter, et stort og fatalt tab for fødevaresikkerheden)
Med Frøpopup 2017 vil vi fremhæve dem i vores netværk, som også arrangerer frøbyttemarkeder, sørger for at der er sunde og robuste frø i fremtiden – og fortælle historier fra rejser og møder i frøaktivistisk lag.

Der kommer meget mere her på siden løbende (især i kalenderen) Følg med på Facebook

Lav en Frøpopup – det er nemt!
Hvis du selv vil arrangere en, kan du få hjælp af os i Praktisk Økologi og Frøsamlerne, skriv til signevoltelen@praktiskoekologi.dk, så bliver du guidet på vej. Det kræver ikke meget, mest et bord, et sted (klasseværelse eller aula på den nærmeste skole/bibliotek, eller et lille hjørne i den lokale Brugs)

Print Guide her

Vil du holde en Frø popup, send en mail til: signevoltelen@praktiskoekologi.dk

 

Vi glæder os til at se dig til Frø Popup i 2017!

Gem

Gem

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail