FRØ POPUP er et midlertidligt frøbyttemarked, hvor alle kan komme og bytte eller få frø med hjem til egen dyrkning.

FRØ POPUP er båret frem af Landsforeningen Praktisk Økologi og Foreningen Frøsamlerne. Sammen vil foreningerne bevare og fremme Danmarks truede spiselige mangfoldighed, sorter af grøntsager som er vores alles plantearv. Til gavn for miljø og de kommende generationers fødevaremæssige muligheder er foreningerne stærkt fokuseret på at indsamle, dyrke og dele frø og planter, som ellers vil gå tabt.

FRØ POPUP kampagnens langsigtede formål er at få så mange som muligt involveret i at dyrke spiselige afgrøder af sjældne sorter og at skabe debat om frøpolitik. Gennem frøbytte, foredrag og praktiske workshops håber vi at møde og inspirere så mange som muligt til dyrkning af gamle glemte køkkenhaveurter, at opdage nye spiselige afgrøder og at gøre vores fælles dagsorden mere synlig:

♥ At føre plantearvesorterne tilbage i handlen.
♥ At udbrede viden og praksis om frøavl, frøhøst og frøbytte. 
♥ At sikre plantearvesorternes overlevelse.
♥ At arbejde politisk for borgernes ret.
♥ At udvikle en langsigtet strategi for beskyttelse og bæredygtig udnyttelse af de danske plantegenetiske ressourcer.

Læs foreningernes Frømanifest her


Der er flere FRØ POPUPs på vej i foråret 2018!

Se sted og tid på alle FRØ POPUP i kalenderen her


Baggrund for den første FRØ POPUP 2015

Foreningen Frøsamlerne og Landsforeningen Praktisk Økologi sagde i mange år at den nationale lovgivning ikke var retfærdig, hverken for mennesker eller natur. Det er blevet sagt gennem udgivne artikler, på møder i NaturErhvervsstyrelsens Dialogforum og i det hele taget sagt, så det ikke kunne undgås, at blive hørt – også i det høringssvar d. 15. januar 2015, som foreningerne svarede på.

Det ulovlige frøbytte går så langt tilbage i Frøsamlernes historie, at selv ved foreningens stiftelse i 1987, blev der fra Statens Frøkontrol gjort opmærksom på at frøbytte var ulovligt. Foreningens formand fik beskeden per brev og det medførte at man måtte skrive vedtægterne hen imod forskning og undersøgelser, som kunne høre ind under enkelte undtagelser i lovgivningen. Sådan undgik man problemer – Frøsamlerne har selvfølgelig gennem de godt 30 år foreningen har eksisteret byttet frø alligevel, til stor fornøjelse og gavn!


Bliv medlem af Praktisk Økologi

Bliv medlem af Frøsamlerne


Kontakt

Signe Voltelen
+45 2714 1102 signevoltelen@praktiskoekologi.dk

Simon von Siebenthal
+45 2530 8282 simon@siebenthal.com


Støtte

FRØ POPUP blev i 2015 støttet af Indre Nørrebro Områdefornyelse, en del af Ministeriet for By Bolig og Landdistrikter
Hjem


Hjemmeside, FRØ POPUP idé, konceptudvikling og design

Signe Voltelen (Alle grafikker og konceptnavn sorterer under CC, Common Creatives – og må ikke uden forespørgsel anvendes til kommercielt brug) For eventuel brug rettes henvendelse til Signe Voltelen signevoltelen@praktiskoekologi.dk


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail